woensdag 21 september 2011

Werk(zweet)dag in Lumezi

Over het mooie weer niet te klagen: droog, warm en zonnig, ca 31 graden. Dit alles in Lumezi.
Vanmorgen  contact gehad met twee verkieingscontrole-teams van de Amerikaanse ambassade en hun chaufeurs. Het was gisteren allemaal netjes verlopen, soms een beetje kneuterig, maar dat is alleem maar passend op het platteland. Nu wachten op de uitslag vrijdag.
het vertrekkende controleteam uit de USA
Daarna 4 uur gesproken met de directie van het hospital, in heel klein directeurskamertje, geen koffie want daar doen ze niet aan. De belangrijkste vraag is en blijft: hoe kunnen we voortgang realiseren om als een volwaardig ziekenhuis te kunnen functioneren? Alle lichten staan op groen (personeel is beschikbaar, maar kan niet komen) Het begint met staffhouses en die zijn er niet. Cordaid financierde dat vroeger, maar ze zijn in Zambia gestopt. We moeten hiervoor echt donors vinden. Een staffhouse kost gezien de huidge wisselkoersen slechts 20.000 euro. We hebben er nu 4 nodig.

De bus helpt ons wellicht:
toepasselijk kleur plus gedachte
Vandaag een plan gemaakt om het ziekenhuis in Nederland beter op de kaart te krijgen. Gaan we de komende dagen hard aan werken om het benodigde materiaal te maken zodat we het daarna kunnen publiceren.

Hier is de complete overhead incl. ICT gehuisvest. Rechts het zweet kamertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten