zondag 30 januari 2011

4 dagen geen energie!!

Zondag 30 januari 2011 dag 4 zonder energie.  's Nachts leek het er even op dat er weer stroom kwam omdat de transformator is vervangen. Waarschijnlijk nog meer problemen. Gaat nu wel vervelen.
Blogspot dus nog steeds niet kunnen opladen. Alles in de koelkasten in het ziekenhuis is nu echt bedorven en niet meer bruikbaar. Ben benieuwd of er op zondag  gewerkt gaat worden aan de energievoorziening.
In Lumezi aangekomen op woensdagavond laat, na een erbarmelijke slechte weg waar hele stukken niet meer dan 5 km per uur verdroegen. In Lumezi aangekomen in het donker en in het guesthouse ontvangen met lokaal eten. Verzorgd door Josephine.
Er was geen stroom en daarom ook geen water aangezien dat elektrisch wordt opgepompt.
Gevolg: geen nieuwe blogspot.
Het is nu zaterdag en ik heb even mogen mailen (2 mailtjes) en toen ging het aggregaat weer uit. Telefoon opladen is daarom ook een probleem. Douchen kan dus ook niet, maar daar hebben we een schaal met water als alternatief. Hier vindt men dat niet zo gek om 4 dagen geen energie te hebben  en dus ‘s avonds  om 7 uur in het donker te zitten en dat je dus dan ook niets meer kan doen.
Gisteren de hele dag de inspectie (district arts) met controle team op bezoek gehad voor een assesment.  Heel bijzonder en leerzaam. Er kwamen heel veel verschillende onderwerpen aan bod: personeel moet wel dienstkleding schoon dragen, condooms op aidspreventie-afdeling onbeperkt gratis beschikbaar leggen (het is een RK ziekenhuis!!), protocollen op orde hebben, controles over voldoende bijscholing van het personeel, terrein schoon houden en last but not least: zoek donors want we zijn niet in staat om zelf  alles te realiseren.
Stafhuizen om -door de overheid te verstrekken deskundig personeel te laten huisvesten- zijn het allergrootste donor vraagstuk.  Punt is dat personeel kan komen als er een huis voor hen beschikbaar is. Je kan lokaal niets kopen of huren, ook zijn er geen hotels. Beleid is daarom je zorgt als ziekenhuis voor huisvesting en dan komt het personeel vanzelf. Het personeel  worden ook betaald  door de overheid. Een stafwoning kost in Zambia ca € 25.000, het zou leuk zijn een paar donors te vinden die dit ook een leuk project vinden.
Hoop de blogspot vanavond te kunnen downloaden als het aggregaat even draait.
assesment in de X ray afdeling

Dus weer klassiek waterpompen met de hand

Geen opmerkingen:

Een reactie posten