dinsdag 1 februari 2011

Op reis naar nog meer bush



kleren uit nederland heel welkom  en wordt verdeel onder verschillenden families

geen water dus dan pompen wel vrouwenwerk


wassen is eigenlijk geen mannenwerk maar er zijn uitzonderingen

op zondag lekker buitenspelen

het krijtbord wordt nog goed gebruikt

lekker wonen buiten

lekker groen, regentijd

zelf koken in het ziekenhuis voor hun langdurig verblijf


Nu we dag 5 hebben gehad is er nog steeds geen energie. Op zondag avond kwamen er in mijn huis  4 logés die de volgende ochtend vroeg aan de hersteloperatie verder zullen gaan werken.  Gelukkig mocht ik met de  4 mannen samen delen uit de plastic waterbak. Niet gelijktijdig overigens.
Vandaag naar Lundazi een kleine provincie stad waar ik samen met de Sr in charge van Kayanga twee dagen binnen haar Rural Health centre workshops ga geven samen met Clementine die daar de consultant is.
Een tocht van circa drie uur heeft uiteindelijk toch van 8.00 tot 16.00 geduurd, wel geluncht in een restaurant  getrakteerd door het Health Centre district. Zeer welkom ontvangen in Kayanga het programma voorbereid, kennis gemaakt met het centrum en gezamenlijk met de zusters en een Canadese  vrijwilliger  gegeten. Ze hebben hier geen elektriciteit maar wel zonnecollectoren, hetgeen mijn eerst (warme) douche in dagen heeft opgeleverd en even naar Sky news gekeken, Egypte onrust was nieuw voor mij. Morgen dinsdag gaan we verder. Leuk was nog wel vandaag dat we in een heel oude ambulance (beter is er niet) zijn gebracht naar onze bestemming. Ook zonder zwaailicht zat de snelheid ondanks het wegdek wat ontbrak, er goed in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten