zaterdag 5 februari 2011

Vertrek uit Chipata Zambia naar Lilongwe Malawi.

buiten spelen

stenen hakken


Bijschrift toevoegen

dammen

groent en fruit kopen
Op zaterdagochtend even wat tijd voor jezelf, de blogspot gemaakt en geplaatst, daarna het stadje ingelopen met Sierk, de collega van het St. Francis hospital.
In dergelijke stadjes is altijd veel te doen. Een gekrioel van mensen, fietsers en wandelaars en de (vracht)auto’s die menen op iedereen voorrang te hebben. Als blanke ben je niet zo soepel als de locals. Dat geeft nog wel eens wat frictie omdat ze toch verwachten dat bij hun komst je van de weg afspringt. 
Vandaag, zondag, gaan we met de groep de grens naar Malawi, weer oversteken. Een heel ritueel , met aan beide grensposten ambtenaren die verwachten dat je de formulieren goed invult. Soms zijn de formulieren op en dan vul je gewoon een ander formulier in. Dus dat is dan weer erg soepel.
Zo zie je maar weer dan zaken ook gewoon creatief zijn. Vanavond met de organisator Leon Imandt voor de Diocese in het bisdom voor het eerst in lange tijd weer eens buiten de deur eten. Ik hoop dat er ook eens iets anders is als rijst, sjiema, gekookte groeten en een flesje Fanta (want dat is hier wel een grote traktatie). Een wijntje zou natuurlijk maar vervelen..





Geen opmerkingen:

Een reactie posten