donderdag 3 februari 2011

Met zijn achten en de bagage in een 4wheel drive


wnd sister in charge

gras maaien, puur natuur

de buurmeisjes achterlaten

Dit wordt vanmorgen (vrijdag)een gezellige? tocht van 4 a 5 uur, afhankelijk van het weer.
Uit efficiency-overwegingen ga je natuurlijk de tocht van Lumezi naar Chipata niet op je eentje maken.  Dat er zelfs door instellingen samen wordt gereden, geeft wel aan dat de nood hoog is.
Met dit vertrek is een einde gekomen aan mijn bezoek aan het ziekenhuis.
Er is in Lumezi geen einde gekomen aan het waterloze tijdperk. Zal in Chipata moeten wennen dat er water uit de kraan komt. Maar wellicht zal dat lukken.
Wat het Lumezi Hospital betreft heb ik een actieplan opgesteld: wie wanneer wat de komende tijd gaat doen. Aangezien Sister Mbaga er nog niet is, zullen ze pas volgende week reageren of ze akkoord gaan met het voorstel. Het bevat o.a. een fundraise aanpak,  update 3 jaren actieplan en een betere onderbouwing, communicatieplan, website en zoeken naar diverse donoren in binnen- en buitenland. Ben benieuwd hoe en wanneer ze reageren. Tevens een cultuurverschil aandachtspunt besproken met de sisters , inclusief de excuses van hun zijde.              
Morgen afspraken met de bisschop en de Ierse artsen die ik nog niet gesproken heb. Zal ze in Chipata ontmoeten. Daarna  zaterdag een dagje vrij en dan naar Malawi waar met het MMF  team nog een evaluatie op de agenda staat.  Er zal veel te bespreken zijn en ook voldoende stof voor discussie. Verwachtingen en uitkomsten lopen niet helemaal parallel.

afscheid van het ziekenhuis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten